10 september 2022
16:00

Hedens IF

Referat: Ohtana/Pajala FF - Hedens IF

Ohtana/Pajala vinner hemma på Skolvallen mot Heden med 4-1 (1-1). Matchen är inledngsvis jämn och i den 12:e minuten kommer första målchansen när Heden kommer till skott men bollen i famnen på Felle. Tre minuter senare kommer OP i en kontring där avslutet räddas av Heden-keepern. I den 25:e minuten är OP nära att ta ledningen då en volley från Nisse Kenttä styrs av en försvarare utanför stolpen. OPFF tar ledningen i den 29:e minuten när Hedens målvakt skall rensa bort bollen men inte bättre än att Dennis Mäki kastar fram benet och styr in bollen till hemmaledning 1-0. Kvitteringen i den 35:e minuten är något tveksam då Felle och Hedens Oskar Nyqvist är samtidigt på bollen som Oskar till slut kan slå in i det öppna målet. Felle verkar vara först på bollen men domaren bedömer det som en kampsituation och godkänner målet. Paussiffrorna 1-1 är ganska rättvist även om OPFF dominerat sista kvarten av halvleken.

Andra halvlkek är ca 10 minuter gammal när Hedens Oskar Nyqvist får sitt andra gula kort och visas av planen. I den 60.e minuten vinner John Kalla bollen på på offensiv planhalva, ser att målisen står långt ute och drar till från 25 meter upp i målvaktens vänstra hörn till 2-1. Strax efter har Heden ett bra läge men bollen passerar Felles ribba. Några minuter senare trollar Joel Hiltunen på vänsterkanten och hittar in till Adam Zingmark som gör en överraskande klack till Dennis Mäki som sätter bollen till 3-1. Adam Zingmark har sedan tre bra nicklägen där den sista går i ribban. Hedens farligaste läge är en frispark som touchar Felles vänstra stolpe. Heden drabbas i slutskedet av ytterligare ett rött kort då Emil Bäck utvisas för slag mot spelare. Matchens sista mål faller i den 88:e minuten när Joel hittar in till Adam som osjälviskt spelar bollen till Christoffer Lantto vars skott går in vid målvaktens vänstra stolpe till slutresultatet 4-1.

Sett över 90 minuter är segern för OP rättvis. I ett bra spelande försvar går plusset till Joachim Juntti som lyckades med allt såväl defensivt som offensivt. På mittfältet var John Kalla på spelhumör och gjorde matchens vackraste mål och offensivt går plusset till Dennis Mäki för två påpassliga mål och hårt arbete under hela matchen.
I Heden går plussen till backlinjens Mattias Webering, mittfältaren Björn Blombäck samt anfallaren Oskar Nyqvist.
Domare Keijo Hyvärinen dömde bra i en match med ovanligt mycket irritation på planen.

Hörnor: 5-1, Avslut på mål 8-3, Gula kort: 1-3, Röda kort: 0-2